Ajasta aikaan Silmästä silmään

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtionlainat

Automaattiset lapsilisät

Tänään maksetaan automaattisesti valtion ottamalla lainalla lapsilisiä perheille jotka sitä eivät tarvitse.  Valtion lainanoton takaajina on lapsemme, joille lasku huomenna lankeaa.

Lapsilisiä tulee maksaa perheille, anomuksesta, jotka sitä todella tarvitsevat, vaikka tuplana, jotta lapset pääsisivät kerran vuodessa edes linnanmäelle.  Nykyisellä automatiikalla lomaillaan lapsilisillä Thaimaassa mikä kauppatasapainoamme ei suuremmin kartuta.

Mutta eihän tämä käy.  Kansanedustajillakin niin huonot palkat että lapsilisiä nostavat.

Leikkaus on lainaa isolla korolla

 

Nyt kun valtapoliitikot ja valtamedia markkinoivat julkisten menojen leikkaamatta jättämistä velkana, joka jätetään tuleville sukupolville, on hyvä palauttaa mieleen se virallisessa tiedotuksessa ylistetty tapa, jolla 1990-luvun lama ns. ”selätettiin”.

 

Pankit ovat panttilainaamoja

Helsingin Sanomien tiedekolumni Velka on välttämättömyys (30.11.2015) sai monelta negatiivisen vastaanoton. Mm. Liberan tutkimusjohtaja Heikki Pursiainen kommentoi kolumnia näin:

"Jos haluat tietää, mitä uskomustaloustieteen piirissä tapahtuu, niin HS:n tiedekolumni on oivallinen uutislähde."

Ja Juhana Vartiainen hieman lievemmin näin:

"Tässä on oikeita aineksia mutta silti aikamoista mutuilua. Taloustiede on vapaata riistaa?"

Onko Soinilla enää uskallusta puuttua rahanluonnista johtuvaan kriisiin?

Tulipa mieleeni Markku Uusipaavalniemi. Hän oli ensin Kepun ja myöhemmin Persujen edustaja, joka tuli tunnetuksi, kun kertoi eduskunnan puhujapöntössä, että pankit luovat rahan, mutta velkaa vastaavaa rahaa ei muodosteta missään. Eli pankit vedättävät valtioita, ja ajavat kaikki valtiot velkakierteeseen. Kun valtiot kilpailevat velanmaksusta keskenään, suistetaan säästöpolitiikalla kokonaisia kansakuntia köyhyyteen.

Tukipakettien anteeksianto ei ole hyväksyttävää

Suomalainen vihervasemmisto vaikuttaisi vastoin suuren yleisön tuntemia vaihdantatalouden periaatteita kannattavan euroalueen kriisimaille annettujen tukipakettien lainaehtojen muuttamista jälkikäteen, ruotsalaisen kansanpuolueen antaessa tulitukea. Asia käy ilmi MTV3:n suorittamassa vaalikonetarkastelussa (Kymmenen ja Seitsemän uutiset tänään 6.5.-14).

Sijoitusjohtaja: Suomessa menee liian hyvin

Uusi Suomi uutisoi tänään skotlantilaisen varainhoitotalon Standard Life Investmentsin valtionlainasijoituksista ja Suomen taloudesta.

Valtionlainasijoituksista vastaava sijoitusjohtaja Jack Kelly toteaa Uuden Suomen haastattelussa, että hänen mukaansa Suomella menee liiankin hyvin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä