Ajasta aikaan Silmästä silmään

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskuntavaaliehdokkaat

Miksi asetuin SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Lapissa?

Puhe Lapin SDP:n syyspiirikokouksessa Pellossa 24.11.2018. Muutosvarauksin.

Hyvät Toverit!
Kun toiminnanjohtaja, meidän mainio Paulus Toropainen ja muutama muu kysyivät halukkuuttani asettua ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa, kävin tärkeimmän keskustelun kotonani. Se oli ratkaiseva tekijä sille päätökselle, jonka seurauksena olen täällä teidän kanssanne. Ja palo politiikkaan ja demokraattiseen vaikuttamiseen.

Realiteetit ylittävä yksilöllisyyden ylistys

Mediassa tämä ja tuo ilmoittaa olevansa sukupuoleton. Mahdotonta se kuitenkin on.Realiteetit kadottanut yksilöllisyyden ylistys sulkee silmät ilmeiseltä: ihmisellä on sukupuoli.

Tällainenkin termi esiintyy gender-ideologian apostolien puheessa: väärin sukupuolittaminen. "Väärin sukupuolittaminen" on uuskieltä, minkä mukaan esim. biologialtaan naissukupuolista henkilöä ei saa olettaa naiseksi, koska sellainen on moraalitonta. Suomalaisille siis viestitään, että on väärin pitäytyä biologia-perustaiseen sukupuolikäsitykseen.Viesti, jota en allekirjoita.

Auvisen haaste

Timo Auvinen on Vantaalainen kaupunginvaltuutettu (Ps sit.), joka on sitoutunut lahjoittamaan vähintään 20 000 euroa uuden lastensairaalan rakentamiseen. Summa kertyy hänen saamistaan kokouspalkkioista nykyiseltä neljän vuoden valtuustokaudelta (2013–2016). Aika huikea summa.

Auvinen on haastanut kaikki kansanedustajaehdokkaat mukaan lahjoittamaan 100 euroa uudelle lastensairaalalle. Olen ottanut haasteen vastaan ja toivon mahdollisimman monen lahjoittavan tuon summan.

http://www.liveaid.fi/#!story=47

Muutos on virheen tunnustamista

Puolueellinen näkemys on istutettu meihin syvälle. Suomalaiset ovat puolueellisia vaatiessaan maahanmuuttajien kustannuksia pienemmäksi. Suomalaiset ovat puolueellisia, muutenhan meillä ei olisi noin montaa puoluetta. Jokaisella suomalaisella oma puolue.

Edustajat lakaisijoiksi, tilalle uusia, esim. Riitta Mäkinen

Rahalla valtaan ratsastaneet harjanvarteen, katupölyyn, kassinkantoon ja potilaitten käsikynkkään. Todellisuudesta vieraantuneet arkikylpyyn. Eriarvoistajat ja työttömien syyttäjät ja alistajat työttömiksi.

 

Persunaiset rock!

Hs:n tänään 31.3.2015 julkaisema Timo Soinin haastattelu  otsikolla "Naisissa on valtava kasvun vara" ilahdutti kovasti. Kampanjan aikana kun olemme saaneet kuulla teltoilla hämmästeleviäkin kommentteja siitä, että Ps:llä on myös runsaasti naisehdokkaita. Eräskin rouva sanoi Kolmen sepän patsaalla "Ai, mä kun luulin että te olette äijäpuolue", meitä kun oli tuolloin 3 naisehdokasta paikalla kahden miesehdokkaan kanssa. Olen iloinen siitä, että puolueemme johto näkee meissä naisissa mahdollisuuden ja Timo Soini buustaa meihin virtaa lehden sivuilta.

Ville Niinistö ja Vihreät: 50 000 uutta cleantech-alan työpaikkaa - täysi floppi

Illan Ylen vaalitentissä toimittaja tiedusteli Villeltä tarkemmin vihreiden havittelemista 50 000 uudesta cleantech-työpaikasta. Konkreettisemmin kuinka ja mitä ?

Niinistö sai sanottua yhden esimerkin. ABB:n Vaasan taajuusmuuttajayksikön entisten työntekijöiden reilut 20-vuotta sitten perustaman Vaconin.

Työpaikan etsijät teiden varsilla - eduskuntaan halutaan hinnalla millä hyvänsä!

Jokainen puolue lienee ohjeistanut ehdokkaitaan näkyvyyteen. Näkymiseen kaikilla mahdollisilla areenoilla, myös kirjoittamisen keinoin. Täällä Puheenvuoro -blogeissa ehdokkaita on paljon. On lähes mohdotonta tunnistaa jokaisen ääntä. Toisaalta puheet linkittyvät vahvasti puolueiden pakotteiseen ideologiaan, toisaalta ehdokkaiden omaan naivistiseen ymmärrykseen poliittisesta tietämättömyydestään. 

Wannabe omaishoitaja

”Itkevä, uhriutuva Perussuomalainen,  yrittää vain Omaishoitaja-tittelillä kerätä ääniä”. Siinä muutamia kommentteja lehtiartikkelin alta koskien vaalipiirilautakunnan päätöstä evätä minulta omaishoitajan tittelin käyttäminen virallisissa vaalilistoissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä