*

1984MeniJo

Kaikki blogit puheenaiheesta Budjettileikkaukset

Yritystukijärjestelmä räjäytettävä ja koottava uudelleen

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) julkaisi 17.6.2015 selvityksen yritystuista ja niiden vaikutuksesta. Sipilän hallituksella olisi siten ollut tuoretta tutkittua tietoa yritystukien vaikuttavuudesta esimerkiksi työllisyyteen ja investointeihin. Tutkimusta ei tunnuta otetun mitenkään huomioon eikä koko hallituskaudella ymmärtääkseni olla tekemässä mitään merkittäviä muutoksia.

Oulun yritykset ja liiketilat eivät kohtaa

Yritykset ja liiketilat eivät kohtaa Oulussa, tämän näkee jo satunnainen Oulun tai Haukiputaan keskustan läpikulkija. Tyhjiä tai tyhjeneviä tiloja on tarjolla mielin määrin, eikä ainakaan tilojen laatu tai sijainti ole tyhjyyden syynä.

Hallituksen markkinointistrategia

Sipilän hallituksen jo säälittävän läpinäkyväksi käynyt toimintatapa on: ensin lasketaan vauhko elefantti posliinikauppaan, sitten norsun rällästystä hillitään jonkin verran ja kansaa kurittavat toimenpiteet tehdäänkin lievempinä – siihen tapaan kuin alun perin on ollut tarkoitus.

 

Hallituksen leikkauslinja iskee heikoimpiin

Suomen hallitus tavoittelee syksyn kehysriihessä noin 400 miljoonan euron leikkauksia. Noin puolet eli lähes 200 miljoonaa euroa kohdentuu sosiaaliturvaetuuksiin, joita leikataan vajalla prosentilla. Leikkaukset kohdentuvat noin 30 sosiaaliturvaetuuteen mm. kansaneläkkeisiin, takuueläkkeisiin, kotihoidon tukeen, vammaistukeen ja asumistukeen. Heikennykset tulevat jo tämän vuoden alussa toteutettujen 0,4 prosentin leikkausten päälle

Se till den som liten är

Vid varje beslut om användningen av samhällets gemensamma resurser mäts beslutsfattarnas moraliska ryggrad. Vad prioriterar man? Vilka grupper skyddar man? Hur skapar man en balans mellan utgifter och intäkter? Politik är att vilja.

Pitääkö Maataloustukijärjestelmä Lakkauttaa?

Kaikki suomalaisten maksamat tuloverot, (noin 5 miljardia), jaetaan pois, harvoille etuoikeutetuille maataloustukina ja -etuina (noin 5 miljardia), yksityisiltä ihmisiltä tukena yksityisille maanviljelijöille.

Tämä vääryys ei voi jatkua, ja nykypolitiikalla tullaan tien päähän...

Nykyisin on vielä niin, että maataloustuista valtaosa valuu hyvävelijärjestelmän kautta suurtuki-tiloille, enimmäkseen mm. Pohjanmaalle.

Eikä lainkaan niille jotka tukia oikeasti tarvitsevat!

Suomen talous ei kasva, kun huippututkimus joutuu ahtaalle

 

Resurssi- ja henkilökuntavaje uhkaavat Suomen soveltavaa ja perustutkimusta. Korkeakoulujen määrärahaleikkaukset saattavat useat tutkimusohjelmat säästöliekille. Uusien tutkijakandidaattien rekrytointi vaikeutuu. Tutkijan uraputki tulee olemaan harvinaista herkkua – ainakin mikäli tällä hallituskaudella suunnitellut leikkaukset tutkimuspuolen budjeteista toteutuvat täysimääräisinä.

Tutkimusuraputket muuttuvat harvinaisiksi poikkeuksiksi?

Kuka heiluttaa maailman turvallisuuspoliittista tilannetta?

Venäjä perustaa kolme uutta divisionaa läntisille alueilleen vuonna 2016. Näin kertoo puolustusministeri Sergei Shoigu tänään. Hän luonnehti sitä äärimmäisen tärkeäksi tehtäväksi tänä vuonna. Shoigun mukaan Venäjän puolustusministeriö jatkaa myös vuonna 2016 äkillisiä valmiudentestauksia, joissa pääpaino on "joukkojen muodostaminen uhatuilla alueilla sekä ilmapuolustuksen testaus". Lisäksi Venäjä asettaa taisteluvalmiuteen vuonna 2016 viisi ydinohjusrykmenttiä, jotka varustetaan nykyaikaisilla aseilla.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1452584377283.html

"Ampukaa ministerit, nuo hullut koirat!"

Näin tekisi mieleni laulaa Ultra Brata mukaillen, kun seuraan PERSKEKO-hallituksen toimintaa ja päätöksiä. 

Sisäänpäin kääntyvä ulkopolitiikka

Olen ollut ylpeä kansainvalisestä ja kansainvälistyvästä Suomesta, jolla on hyvä maine maailmalla. Tämä maine on rakennettu 50 vuoden johdonmukaisella työllä, ja nyt siitä on tuhottu iso osa alle vuodessa. 

Veronkorotuksia ja näennäisiä leikkauksia - Talousarvio 2016

Tuore hallituksemme on tullut tunnetuksi leikkauspolitiikastaan, kaikenlaista on ollut tarkoitus leikellä ja sitten taas ei olekaan. Verojakin on ollut tarkoitus hieman korotella, muttei paljoa. Enimmäkseen leikellä menoja kuitenkin. Tältä se on ainakin mediakeskustelun suuren massan perusteella vaikuttanut. Mutta numeroistahan se totuus jälleen löytyy, joten tutustutaanpas vuoden 2016 talousarvioon ja verrataan sitä vuoden 2015 talousarvioon.

 

Ison kuvan merkittävimmät tekijät ovat verotulojen sekä kokonaismenojen muutos.

 

Verotulot yht

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä