Ajasta aikaan Silmästä silmään

Pedofiilien uhreja on paljon enemmän

  • Kuva Zichy Mihály (1906)
    Kuva Zichy Mihály (1906)

 

Jatkan siitä minkä Mark Andersson aloitti, koska minulla on samanlaisia kokemuksia lapsuudestani 1960-luvulta http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267637-olin-pedofiilin-uhri

 

Asuin Helsingissä, jossa sodanjälkeisen Suomen sekä sielultaan että osa myös ruumiiltaan vammautuneita asui pahimmillaan tuhansittain kaduilla, kellareissa ja ullakoilla, rappukäytävissä ja roskalaatikoissa. Heihin törmäsi päivittäin. Osa heistä kuoli melkein käsiimme: mm. roskiksista kaivettiin talvisin koppuraksi jäätyneiden sotaveteraanien ruumiita.

 

Lapsilauman kesken tunnistimme melko hyvin kotiseudun sotavammaiset: tiesimme, ketkä olivat vaarallisia ja väkivaltaisia, ne, jotka piti kiertää kaukaa, ja ketkä vaarattomia ja mukaviakin. Vaikka meitä lapsia varoiteltiin ”namusedistä”, vanhemmat tuskin tunnistivat näitä, mutta me lapset kyllä tunnistimme useimmat ja osasimme myös varoa. Sen sijaan ”siistit” pedofiilit olivat salakavala ansa. Sellaisen kynsiin itse jouduin 8-vuotiaana kotirapussani. En ole harvinaisuus sodanjälkeisen ajan pedofiilin uhrina, kuten ei Anderssonkaan. Meitä edelleen elossa sinnitteleviä on valtava määrä, ja vain pieni osa meistä on ollut poikia. Ja meitäkin on valtava lauma.

 

Koska sotaveteraaneja piti kunnioittaa, henkisesti vammaisiin kaduilla asuviinkin olisi kai pitänyt suhtautua alistuvasti. Siksi me lapset jouduimme ristiriitaiseen tilanteeseen suhteessa sotaan ja veteraaneihin. Toisaalta monia pidettiin rikollisina, mutta asiaa lakaistiin hyvin tehokkaasti maton alle, sillä aikuiset olivat niin etäällä lasten maailmasta, että heille näistä asioista kerrottiin vain harvoin eikä heille luultavasti siksi valjennut koko tilanteen karuus niin kuin meille lapsille. 

 

Kun sodan kokeneet suljetaan yhteiskunnan turvaverkkojen ulkopuolelle, ja  muiden hyljeksiessä heidät edes jollain tavalla hyväksyvä joukko löytyy saman kohtalon kokeneista, olisi ihme ellei monenlainen rikollisuus rehottaisi noissa joukoissa. Nyt kun Suomessa persuvetoisesti sodan jaloista ja sietämättömistä elinoloista paenneita syrjitään ja heistä halutaan eroon, näen yhtäläisyyden näiden ja suomalaisten sodanjälkeisen ajan syrjäytyneisiin – ja myös näihin suhtautumiseen. On selvää, ettei alttius rikoksiin ole kiinni rodusta, kansallisuudesta tai ihonväristä, vaan syrjäytyneiden luokasta, johon valtaosaa nykyisistä pakolaisistakin halutaan työntää. 

 

Ennen hyvinvointiyhteiskunnan rakentamista Suomessa oli ihan kotoperäisesti alempi yhteiskuntaluokka, ja nyt taloususkonnon otettua niskalenkin valtiaista hyvinvointiyhteiskuntaa puretaan vimmatulla vimmalla ja vanhaa ”kunnon” eriarvoisuutta nostetaan taas esiin. Sitä perustellaan rahalla, jota on nyt enemmän jaettavana kuin koskaan koko Suomen historian aikana. Seuraukset yllättävät kuitenkin taloususkonnon papiston. Vai yllättävätkö sittenkään? 

 

Kuten Anderssonia, myös minua loukkaa syvästi se, että osa poliitikoista kehtaa ratsastaa pedofiilien uhrien siivellä syytäessään vaalipropagandaansa. Persut propagoivat monomaanisesti hokemallaan aiheella kääntäen kaikki ongelmat maahanmuuttajien syyksi, mutta se, että hallituspuolueet ja niiden perässä valtamedia on alentunut samaan, on luokatonta käytöstä. Osalla kansalaisista ei suhteellisuudentaju kerta kaikkiaan toimi, ja sitä persut ja hallituspuolueet nyt käyttävät härskisti hyväkseen. Taas.

 

Missä olivat ministeridelegaatiot ja miljoonien tukirahat kun Oulun tiettävästi 9 tapauksen lisäksi viime vuoden lähes 1400 muuta pedofiilitapausta käsiteltiin? Missä media silloin kun kantasuomalaisten pedofiilirinkejä on paljastunut ja nämä harrastavat lapsiseksimatkoja mm Thaimaahan? Miksi Oulun poliisilaitos valikoi juuri tämän, sinänsä järkyttävän (kuten kaikki muutkin pedofiliatapaukset), erityisen aggressiivisen tiedottamisen kohteeksi? Miksei poliisilaitos tiedottanut samaan tapaan Oulun muista epäillyistä 130 (!) viime vuoden seksuaalirikoksista? Ajaako joku Oulun poliisilaitoksella poliittisia päämääriä? Miksi annetaan ymmärtää, että seksuaalirikokset olisivat lisääntyneet, vaikka faktatieto näyttää päinvastaista? Miksi pelkoja nostatetaan tietoisesti?

 

Vastaukset kysymyksiin ovat surullisella tavalla ilmiselvät: kaikki suuntaa maahanmuuttoon, jossa toki on ongelmansa, mutta Suomen pedofilia- ja seksuaalirikosongelman eristäminen ulkomaalaisiin on silkkaa valehtelua. 

 

Median osuus pelon ilmapiiriä lietsoessa on keskeinen. Kaupallinen houkutus on nähtävästi liian suuri, että asiaa käsiteltäisiin kontekstissaan, vaikka nyt pölyn hiukan laskeuduttua asiallistakin uutisointia on löydettävissä. Ylen toimintaa keskustelun kiivaimmassa vaiheessa paheksun ankarasti, sillä kun ei ole kaupallisia vaatimuksia lähteä sopulilauman mukaan.

 

Ei pahaa jollei jotain hyvääkin – tosin luultavasti vasta näiden likaisiksi muuttuneiden vaalikampanjoitten jälkeen: ehkä itse asiaa päästään viimeinkin käsittelemään. Ainakin keskustelu on alkanut, vaikkakin sokean kiihkon hämärryttämänä ja sivuraiteille pahasti ohjailtuna. Mutta kuten #metoo-kampanja osoitti, pelkkään elokuva-alaan rajaamisen, kiihkeiden ylilyöntien ja ikävän sukupuolten vastakkainasettelun jälkeen on päästy jokseenkin asialliselle uralle, eikä lasta toivon mukaan enää valuteta pesuveden mukana viemäriin, kuten tämä vaalikampanja nyt tekee. 

 

Näin todennäköisesti, toivon mukaan, käy aikanaan myös pedofilian suhteen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kiitos, Kuusi.

Tätä asiaa sopiikin pitää esillä.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Erinomainen kirjoitus. On julkeaa ja hävytöntä, että Persut kiljuvat nyt pää punaisena, mutta eivät ole tähän mennessä välittäneet yhtään naistä pienistä lapista. Mutta nyt kirkuvat vain niistä joiden tekijä on maahanmuuttaja. Vähän kuin että jos tekijä on valkoihoinen, niin ei sen väliä. Persuissa on raiskaajia ihan omasta takaa, mutta sehän ei haittaa kirkumista. Yököttävää kaksinaismoraalia ja alhaista käytöstä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itse asiassa nuo Oulun tapaukset kuten miltei kaikki maahanmuuttajien alaikäisiin kohdistuneet seksuaalirikokset eivät ole pedofiliaa lainkaan. Kuvailemasi oma kokemus 8-vuotiaana sitä sen sijaan oli.

Suojaikärajathan vaihtelevat maittain eivätkä ne määrittele pedofiliarajaa. Se määrittyy sitä kautta onko tekijän nimenomaisena kiinnostuksenkohteena lapset, jotka eivät vielä ole saavuttaneet sukukypsyyttä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Aivan. Wikipedia:

"Pedofilia (kr. παιδοφιλία < παῖς 'lapsi' + φιλία 'rakkaus') eli lapsikohteinen seksuaalihäiriö[1] on parafilia, jossa pedofiiliksi kutsutun yksilön seksuaalisuus kohdistuu ensisijaisesti lapsiin eli henkilöihin, jotka eivät ole sukupuolisesti kypsyneitä. Pedofiilien kiinnostus kohdistuu yleensä 8–10-vuotiaisiin tyttöihin tai 10–13-vuotiaisiin poikiin.[2]

Arkikielessä ja joukkotiedotusvälineissä pedofilialla viitataan usein seksuaalisuuden kohdistumisen sijasta lakisääteistä suojaikärajaa nuorempaan kohdistuvaan seksuaaliseen tekoon tai hyväksikäyttörikokseen, vaikka kyseessä ovat eri asiat. Lapsen seksuaalisista hyväksikäyttörikoksista vain murto-osa profiloituu pedofiilien tekemiksi. "

Kun tekijät/epäillyt eivät ole pedofiileja, heidän uhrinsa eivät ole pedofiilien uhreja, joilla ei vastaavasti ole perustetta loukkaantua.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

No tuota, on annettu kuva, että Oulussa olisi varta vasten metsästetty alaikäisiä.

Ellei asia ole niin, vaan kyse on jonkinlaisesta erehdyksestä iän suhteen, se merkitsee sitä, että persut ja hallitus ovat vielä luultuakin häikäilemättömämmin valjastaneet maahanmuuttajat vaalipropagandansa välineiksi.

Mutta asiasta liikkuu niin paljon huhuja, ettei johtopäätöksiä voi tehdä, paitsi se, että hallitus ja persut ovat toimineet törkeästi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #5

Olen seurannut viime päivien keskustelua Oulun ja Helsingin hyväksikäyttötapauksista ja huomannut, miten monen se tuntuu nyt vasta herättäneen siihen, että Suomessakin tapahtuu lasten seksuaalista hyväksikäyttöä. On surullista, että siihen tarvittiin isompi rikosvyyhti, valtakunnallinen kohu ja se, että tekijät tulevat muualta kuin Suomesta.

Toisaalta kohu on aiheuttanut myös hyviä asioita: Häkkänen, joka vielä viime keväänä piti suostumukseen perustuvaa mallia "elämälle vieraana", on ilmoittanut aloittavansa valmistelut suostumuksen puutteen lisäämisestä seksuaalisen väkivallan tunnusmerkistöön. Olemme myös kuulleet hyviä muistutuksia siitä, miten lapsia voi opettaa varovaisuuteen sosiaalisessa mediassa, ja miten Suomeen erilaisista kulttuureista tulevat kaipaavat opetusta siitä, millaisin perustein me arvioimme seksuaalista käyttäytymistä.

Kaikki ehdotukset eivät kuitenkaan ole olleet yhtä rakentavia, vaan vallitsevana teemana tuntuu olleen se, miten vastaavia rikoksia tulisi ennaltaehkäistä muuttamalla Suomen turvapaikka- ja maahanmuuttolinjoja. Jopa eduskuntapuolueista on ehdotettu toimia, jotka käytännössä tarkoittaisivat irtautumista Suomen hyväksymistä kansainvälisistä sitoumuksista. On totta, että turvapaikkajärjestelmässä on monilta osin puutteita, mutta sen tarjoaminen ratkaisuksi tähän ongelmaan on kovin yksisilmäistä.

Se kertoo pelosta ja silmien sulkemisesta siltä, että ongelma on ollut olemassa jo kauan ennen tätä.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #5

Yleinen vallalla oleva käsite ja siihen liittyvä poliisin tiedote on että nämä aikuiset miehet ovat erehdyttäneet sosiaalisessa mediassa ikänsä ja erehdys on siten tapahtunut lasten puolelta. Lapsia on houkuteltu alkoholilla ja tupakalla asuntoon ja /tai huumattu jolloin on raiskattu. Poliisi mainitsi ikärajan olleen 10-13 vuotta. Kuuluuko alkoholi ja tupakka tuotteet turvapaikan perustoimentuloon? Olemmeko saaneet väärää tietoa poliisilta vai haluatteko vain parannella keskenänne maailmaa?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #11

Tässä poliisin virallinen tiedote.

Kaikki muu on pelkkää mielikuvitusta, on sen tuonut esiin tai kirjoittanut mikä taho tahansa:

https://www.poliisi.fi/oulu/tiedotteet/1/0/kooste_...

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi Vastaus kommenttiin #55

On myös hyvä muistaa, että tuollaiset 10-13 v tarkoittaa todennäköisesti 13, koska Oulun poliisin epäillään toimineen poliittisista motiiveista tiedotuksessaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #57

Outoa se iän vaihtelu eri uutisissa. Jossain on mainittu yli 10 vuotta, jossain 12 vuotta, olisiko vajaa 13 - tai sitten ei:

Tyttö lähempänä 15 vuotta

Laajimmassa jutussa on yhteensä kahdeksan epäiltyä, joista yksi on yhä tavoittamatta. Hän saattaa oleskella Saksassa. Muut epäillyt ovat vangittuina.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/liittyvatko-mo...

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi Vastaus kommenttiin #59

Poliisin tiedote:

https://www.poliisi.fi/oulu/tiedotteet/1/0/kooste_...

Kaikki muu on mielikuvituksen tuotetta.

esim. se 10-13 vuotias tulkitaan toisissa piireissä 10:ksi, toisissa taas 13:ksi. Ihan kunkin piirin tarpeiden mukaan.

Mutta valtavasti valeuutisia ja vääristelyjä nähtävästi on liikkeellä.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Niinpä, vaarana onkin, että keskustelu pedofiliasta häviää kuin ilmastointi Saharaan, jos ilmenee, ettei kyse olekaan siitä – Oulun tapauksessa.

Tällöin varsinaiset pedofiilit saisivat huseerata kohtalaisen rauhassa, kun huomio kiinnitetään aivan muualle. Aivan kuten tähänkin asti.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tosiasiassa näin juuri onkin.
Koko huomio on kiinnitetty ns varhaisteineihin, siis puberteetin läpikäyneisiin, joihin kiinnostus on Suomessa aina ollut valtaisaa.

Kävin äärettömän konservatiivista tyttökoulua, mutta puheet jopa opettajien keskuudessa vihjailivat seksiin jo 11-13- vuotiaille.
Ei meille mitään ehdoteltu, mutta meille muistuteltiin seksistä herkeämättä.
Ja tämä pohjautui nimenomasn murrosiän puhkeamisen jatkuvaan havainnointiin.

Tämä on siis ns kuuma peruna noiden miesten keskuudessa, ei suinkaan varsinainen pedofilia.
"Pedofiili" vain on niin kätevä ja kyllin tunteita nostattava nimitys.
Samoin kuin idea, että seksi alaikäisen kanssa olisi aina raiskaus.

Kuinkahan monen noista oma menneisyys kestäisi lähemmän tarkastelun tässä suhteessa?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Onko sinulla jotakin varmaa tietoa tästä, Kuikka?

Tapauksesta liikkuu niin villejä huhuja että jos sanomasi on totta, Oulun poliisin tiedotuslinja on suorastaan poliittista propagandaa ja se pitäisi tutkia perin pohjin.

Medialla olisi nyt tuhannen taalan paikka korjata viimeviikkoinen älämälönsä ja sopulilauman mukana ryntäilynsä.

Jotain jo onkin tuolla:

https://yle.fi/uutiset/3-10602010

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Varma" tieto on se, että uhrit ovat olleet 10-15 vuotiaita. Ilmeisestikään ainakaan siinä ensimmäisessä tapauksessa ei ollut niin nuorta kuin 10-vuotias mukana lainkaan. Joten kyllä uhrit ilmeisestikin ovat sukukypsiä olleet eikä saalistajien ensisijainen ajatus ole ollut lapsien hyödyntminen. Kyllä heille 16-vuotiaatkin varmasti olisivat kelvanneet, mutta vielä nuorempia on helpompi höynäyttää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #12

"eikä saalistajien ensisijainen ajatus ole ollut lapsien hyödyntminen"

Sorry, en mitenkään voi ostaa tuota teoriaa ( logiikka väitteessä ei toimi mitenkään ). Melko järisyttävää kai - mutta myös valaisevaa - tämä lasten hyväksikäyttäjien valkopesun yritys. Ja se vielä joillekin uppoaa koukkua ja kohoa myöten. Useinmiten vähintään päältä 20-vuotiaiden ja monesti paljon vanhempien alta 15-vuotiaiden hyväksikäyttö herättää yllättävän monia ymmärtäjiä.. tai en ole itse yllättynyt, mutta surullistahan se on.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #13

Ei tässä kukaan mitään "ymmärrä".

Mutta lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ja iästä tai ikärajoista tietämättömyys ovat hiukan eri asioita.

Tuomittavia kumpikin. Toinen enemmän, toinen vähemmän.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Enhän mitenkään ollut kyseenalaistamassa teon vakavuutta, vaan ainoastaan pedofiliakäsitteen sisältöä kyseistä tapausta koskien. Pedofiilit ovat henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneet sukukypsyyttä nuoremmista lapsista ja heidän suuntautuneisuutensa kohdistuu sellaiseen ikäryhmään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

Tjaah, no ehkä on moraalisesti kivempaa mikäli aikuisten ukkojen mielenkiinto keskittyy ala-asteen korkeampiin luokkiin ja yläaste-ikäisiin. En erityisesti ole samaa mieltä. Sitten vain tupakalla ja alkoholilla houkuttelemaan ja monen mielestä (olen seurannut somea ja aidosti) syytä löytyykin lapsista kun eivät ole "viattomia".... hieman mietin miten moisiin aivopieruihin ja asenteeseen ihminen päätyy...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Mielipidettäsi ei tarvita, sillä pedofilialla on oma virallinen määritelmänsä. Voit tarkistaa sen vaikka wikipediasta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #19

Ai että, kiitos kamalasti hyväntahtoisesta vihjeestäsi. Noin mukavia miehiä osaan arvostaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #24

Ole hyvä vain!

Vielä voisin vertauksena havainnollistaa, että jos joku tuomitaan siitä, että hän on varastanut kaupasta leivän nälkäänsä, hän ei välttämättä ole kleptomaani. Ja jos hänet leimataan somessa kleptomaaniksi, niin tuon erheellisen leiman oikaiseminen ei tietenkään mitenkään pienennä sen rikoksen vakavuutta, johon hän on syyllistynyt.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #25

"Vielä voisin vertauksena havainnollistaa, että jos joku tuomitaan siitä, että hän on varastanut kaupasta leivän nälkäänsä, hän ei välttämättä ole kleptomaani.
"

Ala-asteen korkeampien luokkien tai ylä-astelaisten metsästäjät (aikuiset ihmiset) eivät ole varsinaisesti ruuan perässä mitä ilman eivät voisi selviytyä. Mutta mielipiteitä on niin perin erilaisia. On ihanaa että yrität sentään viisaudessasi valistaa meitä - arvostan yritystäsi.

Ihan ettet revi pelihousujasi, kuten vaikuttaa, niin lienemme tosiaan edes siitä samaa mieltä että näitä rikoksia tulisi vähentää. Olemme siis, ehkä, peräti samalla puolella. Voimme olla vaikka kuinka monesta asiasta eri mieltäkin, mutta yleensä on järkevää löytää edes jotain yhteistä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Jos leipä ei kelpaa vertaukseksi, niin sanottakoon vaikka sitten, että varastaa povitaskuunsa videopelin, josta on kovin kiinnostunut. Sekään ei ole kleptomaniaa, jos hänellä ei ole vääjäämätöntä tarvettä näpistelyyn muuten vain. Tämän pitäisi olla niin selvä asia ymmärtää, että en mitenkään voi uskoa, ettet sitä ymmärtäisi. Haluatko vain muusta syystä jatkaa jankkaamista?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #29

Kokeilin löytää yhteisymmärrystä rauhallisesti. Sekään ei kelvannut. Asenteesi on tullut merkattua jatkoa ajatellen.
Myönnyn pyyntöösi "jankkaamisesta" lähinnä ettei blogikeskustelu tämän takia tuhoudu. Olet ajan hukkaa ainakin tänään - kaikillahan meillä on ajoittain huono päivä eli jatkossa voit olla järkevämpikin. Saat myös kaikin mokomin viimeisen sanan mikäli egosi sitä kaipaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #30

Yhteisymmärryskädenojennuksesi olisi muokannut pukkaamaani kommenttia, mutta aloitin sitä kirjoittamaan ennen kuin itse olit muokannut kommenttiasi lisäten siihen sen yhteisymmärrysklausuulin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #31

No ehkä jatkossa odotat minuutin tai pari.

Rikon nyt sen "saat sanoa viimeisen sanan" koska tilanne erikoislaatuinen.

Tämä some-"kiista" on mitätön eikä vaivan arvoinen. Sovitaan puolestani ettemme vain täysin ymmärtäneet toisiamme - sellaista sattuu. Voit vaikka olla oikeassakin vaikken sitä voi rehellisesti myöntää, koska en niin koe. Mutta olen ollut elämäni aikana tuhansia kertoja väärässä, joten siihen tottuu ja virheistä oppii.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi Vastaus kommenttiin #30

Kiitos, hyvät herrat, lopettamisesta.

Aika turhasta väittelitte. Tuskin näet kukaan tällaiseen kommenttiketjuun kirjoittava puolustaisi pedofiileja.

Mutta kommentoikaa toki muuten.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #25

#25
Tässä Oulun tapauksessa on tyrmistyttävintä se, että 10 vuotiasta lasta oli kuukausien ajan raiskattu/hyväksikäytetty useissa eri asunnoissa, useiden miesten tekemänä.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi Vastaus kommenttiin #41

Lähde?

MV ja vastaavat eivät kelpaa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #42

En ymmärrä vastausta kommenttiini.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi Vastaus kommenttiin #43

Niin että mistä tuollaista olet kuullut?

Nimittäin jos levität juttua, josta olet kuullut vain huhupuheita, se ei käy laatuun. Pitää olla jokin tuollaisen tiedon lähde selvillä, kun sitä valepropagandaa syötetään tämänkin Oulun tapauksen vuoksi kansalle.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #45

Jaa, näinkö sinä ajattelet. Viikkokaupalla on julkinen valtamedia jutusta kirjoitelleet. Lähteitä en rupea kaivelemaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #48

Olen niitä aktiivisesti lukenut, mutta tuollaiseen en ole törmännyt, paitsi MV-tyyppisissä roskajulkaisuissa.

Olisikohan tarkistamisen paikka ja paluu todellisuuteen paikallaan?

https://www.poliisi.fi/oulu/tiedotteet/1/0/kooste_...

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #45

Janne Kuusi ei taida lukea sanomalehtiä ollenkaan eikä kuunnella uutisia?

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi Vastaus kommenttiin #52

Andersson ehti ensin. Olen samaa mieltä.

Minäkin luen uutisia erittäin aktiivisesti enkä tiedä tuollaisesta kuin huhuista.

Poliisin tiedotteeseen kannattaa perehtyä ja lukea se kirjaimelleen oikein, ilman mitään omaa tulkintaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #41

Eikö asia ollut niin, että lapsi eli päällisin puolin normaalia elämää , ei ollut kateissa eikä suljettuna minnekään?
Ja se juuri hidasti asian ilmituloa.

Myös tuo oletus 10 vuoden iästä oli ilmeisesti väärä, poliisi puhui jossain vaiheessa 14- vuotiaasta, joka kyllä saattoi olla eri henkilö.
Mutta jos 10- vuotias olisi ollut Oulussa kuukausia kateissa, juttuhan olisi ollut valtakunnan kestouutinen.
Hyvin nopeastihan selittämättömät katoamiset nykyään julkistetaan.

Tässä on selvästi yritetty ympätä yhteen joukko yhtaikaa sattuviksi mahdottomia asioita.
Kun kaikki näyttää menevän läpi , se innostaa...

Ilkka Huotari

En osta tätä selitystä sodan traumoista, ennen kuin sille on oikeasti todisteita. Siis jotain oikeudessa todettuja mielentilan tutkimuksia yms., mitkä viittaisivat siihen, että seksuaalirikollisuus liittyisi jotenkin traumoihin.

Myöskään en tiedä, esiintyikö 2. maailmansodan kokeneissa enemmän seksuaalirikollisuutta. En tiedä, tietääkö kukaan, mitään tutkimuksia ei ehkä ole.

Toistaiseksi nuo ovat vain omia arveluja, eikä ne välttämättä pidä paikkaansa. Paljon muitakin selityksiä on olemassa, mikä yliedustukseen voi johtaa.

Yliedustus seksuaalirikoksissa on myös maahanmuuttajien 2. sukupolvella. https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/1...

"mutta Suomen pedofilia- ja seksuaalirikosongelman eristäminen ulkomaalaisiin on silkkaa valehtelua."

Siinä ei ole mitään valehtelua, että maahanmuuttajien yliedustus rikollisuudessa on maahanmuuttoon liittyvä ongelma. Siis nimenomaan yliedustus on nyt se pääasiallinen ongelma, kuten myös ehkä erot tekotavoissa:

"– Suomalaisten tekemät raiskaukset ovat yleensä humalassa tehtyjä. Maahanmuuttajataustaisten raiskausrikoksissa tekijä on usein selvin päin, ja teko kohdistuu tuntemattomaan henkilöön, Lehti sanoo." https://yle.fi/uutiset/3-7877771

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Kuvaa hyvin sitä vaikenemista, ettei tietääkseni (?) ennen 1980-lukua ole tilastoja seksuaalirikoksista. Siitä lähtien ne ovat kuitenkin pudonneet merkittävästi.

Ja sitä ennenkin maailmaa katselleena voin kertoa että siihen mennessäkin ne olivat huomattavasti vähentyneet. Asiat ovat kyllä olemassa ilman tilastointiakin. Kuten linnut ovat olemassa ilman ornitologia.

Mitä tuohon valehteluasiaan tulee, mielellään soisin sinun lukevan lauseen ennen kuin kiistät asian.

Puhuin seksirikosten eristämistä ulkomaalaisiin. Jos väitetään, että seksirikoksia tekevät vain tai edes pääasiassa ulkomaalaiset, silloin valehdellaan.

Yliedustus on toinen asia. Ei sitä kukaan kiistä. Tilastojen mukaan viime vuoden seksuaalirikollisista oli epäiltyinä 183 ulkomaalaistaustaista henkilöä ja 1 217 kantasuomalaista.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

" Siis nimenomaan yliedustus on nyt se pääasiallinen ongelma, kuten myös ehkä erot tekotavoissa:"

Ongelma on siis se, että tekijöistä nykyisin useampi on selvin päin. Huotari sanoo siis että humalassa tehdyt raiskaukset ovat sellaisia "parempia raiskauksia", varsinkin kun niitä tekevät eniten suomalaiset.

Tämä suomalaisten raiskaajien puolustelu nousee yhä suurempiin sfääreihin näissä keskusteluissa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kuka piru puolustelee suomalaisia raiskaajia? Tuskin kukaan täysjärkinen. Se nyt lienee tutkimustulos mikäli suomalainen tekee enimmäkseen kännissä (mikä ei tietenkään ole hyväksyttävä syy). Ulkomaalaisten (ei kaikkien, vaan painotus on syystä tai toisesta pääosin Afrikan maihin ja lähi-itään) yliedustus on ihan tilastollinen fakta. Ei ongelma piilottelemalla ainakaan poistu.. voi lähinnä piilottelemalla/vähättelemällä pahentua.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #20

Kommentoin Huotarin kommenttia jonka mukaan ongelma on tekotavoissa, ei raiskauksissa sinänsä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #34

Tiedän mitä kommentoit ( ja ongelma on juurikin raiskauksissa .. sama se onko mm. humalassa ). Omasta mielestäni ongelmiin pitää puuttua on yliedustavuus tietyissä maahanmuuttajaryhmissä, Jehovan Todistajissa, lestadiolaisissa tai missä muussa ryhmittymässä tahansa. Yliedustus kertoo ongelmasta, joka pitää ratkaista.

Eli jos selvästi havaitaan ongelma, niin ongelmaa ei pitäisi peitellä, vaan löytää ratkaisuja. Ei tämä ole kai liian monimutkaista..

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi Vastaus kommenttiin #35

Kyllä se vähän monimutkaista on, emmehän me voi karkottaa maasta kaikkia suomalaisiakaan varmuuden vuoksi, koska osa heistä syyllistyy rikoksiin. Emme edes voi sulkea keskitysleireihin epäilyttävän näköisiä ihmisiä.

Peittely on kyllä aika marginaalista, maahanmuuttajien syyllistymistä rikoksiin tuskin monikaan kiistää muualla kuin joidenkin mielikuvituksessa (tai toiveissa?).

Vaikka hallituksen touhuja en hyväksykään, Orpon selvitys siitä, miksei turvapaikkahakemuksen hylättyjä voida seksuaalirikosten yliedustuksen vuoksi sulkea leireihin, oli pätevä: se maksaisi valtiolle satoja miljoonia vuodessa, jolla rahalla seksuaali- ja kaikkien rikosten torjunta toisella tavalla olisi olennaisesti tehokkaampaa.

Mutta napina alkoi heti, kun näiden (teoreettisten) toimien huomattiin koskevan myös kantasuomalaisia.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Noissa on vähän sellaista " suomalainen raiskaa kännissä, koska vaisto ja luonto" ,
mutta maahanmuuttaja koska paha ja kulttuuri.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#8 (Ilkka)

Otin Anderssonin blogissa esiin sodanaikaiset traumat lähinnä itsemurhiin liittyen, ja totesin, että vaikka sodan kokeneet ovat useimmat jo haudassa, itsemurhien määrä Suomessa ei vähene.

Kuinka moni itsemurhan tehneistä pojista on tehnyt sen siitä syystä, että on joutunut kokemaan sellaista pahaa, jota pää ei kestä?

"Suomessa itsemurhat ovat yleisiä myös nuoremmilla ja 20–34-vuotiailla miehillä se on yleisin yksittäinen kuolinsyy."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Itsemurha

PS. Oletko muuten nähnyt tämän videon:

https://www.kansalainen.fi/bilettamista-alistamist...

Käyttäjän JyrkiSepp kuva
Jyrki Seppä

Janne Kuusi,
Kiitos tästä kirjoituksestasi!
Toivottavasti joka ikinen kivi käännetään, tutkitaan ja asiat / tapaukset selvitetään perinpohjaisesti, kiihkottomasti ja rehellisesti. Näitä iljettäviä tapauksia on piiloteltu vuosikymmenet, sehän on ollut maan tapa- ja tuon tavan soisi vihdoinkin loppuvan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ottaen huomioon että humala on este päästä naisten tai lasten lähelle ja myös este toimivalle voimankäytölle on erikoista että humalassa tehtyjä raiskauksia on paljon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suurimmassa osassa niitä molemmat osapuolet lienevät olleet humalassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hieno kirjoitus! Ensimmäisiä leikkikavereitani olivat sodasta puhuvat spurgut Ruoholahden sillan alla. Namusedistä varoiteltiin kovasti ja minä ihmettelin kuinka karkkia tarjoava setä voisi olla paha ihminen. Taisin olla onnekas.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Niin taisit.

Minä taas menetin luottamuksen kaikkiin hyväntekijöiltä vaikuttaviin setiin.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Tällä videolla puhutaan enimmäkseen tytön kokemuksista, mutta mielestäni hän otti esiin myös poikaan kohdistuneen teon:

https://www.kansalainen.fi/bilettamista-alistamist...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jo ainakin neljäs blogi, johon sen linkitit, eikä siinä ole kyse pedofiileistä.

"Oona oli lähtenyt työkavereidensa kanssa juhlimaan 18-vuotissyntymäpäiväänsä"

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#51

Kuuntelitko ollenkaan, mistä siinä videolla puhuttiin? Kyllä oli kyse myös alaikäisistä. Tyttö puhui muistakin kuin itsestään; itse kuultuna ja nähtynä tekstiviestit ja videot kännykältä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Juho Leppänen kirjoitti erityisesti jotain puoluetaustaa koskien "toiviomatkat Thaimaaseen"-aiheisen blogin, jota ei voi kommentoida lainkaan
http://juholeppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26794... - Ehdin kuitenkin kirjoittaa kommenttini, joka käynee vähän muunneltuna tännekin:

"En minäkään kyllä ymmärrä, miksi esimerkiksi täällä US-Puheenvuorossa kirjoittaa useinkin ihan kantasuomalaisia karjuja, jotka asettautuvat jollain lailla puolustelemaan namusetiä vastustamalla sitä hyvinkin kannatettavaa ehdotusta, että lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö olisi lain mukaan aina raiskausrikos riippumatta mahdollisesta 'suostumuksesta'. Olen jo pari vuotta myös epäillyt, että kyseessä on juuri nuo tuollaiset thaimasmatkalaiset', joita toki lienee myös ei-kantasuomalaisia ja kuulemma naispuolisiakin.
Saattaa olla, että trollaamalla nimenomaan köyhiksi sekä aineellisesti että älynlahjoiltaan tietämiämme persureppanoita potentiaalisempaa kaukomatkaajakohderyhmää onnistuisit paremmin saamaan kaipaamasilaisia kommentteja. Vai sattuisiko lähemmäs omaan nilkkaa. Olet näemmä itse ainakin joskus vieraillut kaukoidässä, kun tunnet noinkin läheltä perversiotavoiltaan "kaikki ne kantasuomalaiset urhot, jotka lentävät Thaimaaseen (sic!) ostamaan seksiä alaikäisiltä orjilta". Lieneekö sitten tuossa freudilaisessa oikeinkirjoituslapsuksessasi "Thaimaaseen" jotain viitteellistä vihjettä siihen suuntaan, millaisena itse näet tuohon maantieteelliseen alueeseen (jonka oikea taivutusmuoto on Thaimaahan) kohdistuvan matkailun sielullishengellisen merkityksen maallisen puutteen poistajana - vrt. Taivaaseen..."

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Hienoa, Janne.
Tänne ei joka päivä tule katsoneeksi ja tällainen helmi saattaa jäädä huomaamatta.
Erityisen arvokasta kaiken huitaisten kirjoitetun mesoamisen vastapainona.
Kiitos viitseliäisyydestäsi.

Toimituksen poiminnat